Teràpia Gestalt – Una mirada Interior

Això no ens ho havien ensenyat, no ens havien dit que hi ha moments que la vida s’atura, que les coses es torcen, i si ens ho havien dit no ho havíem entès, i de cop arriba aquest moment. Un moment en el que no sabem cap on anar, no sabem estar allà on estem, no ens coneixem, ens sentim abatuts, tristos, sense energia, ens desconeixem.

Aquests moments són presents, existeixen, tots hi passem, i són moments per aturar-nos i entendre que la vida és això, que no existeix dia sense nit, alegria sense tristesa, obert sense tancat… que si una cosa la nombrem així és perquè hi ha un contrari. En teràpia gestalt, saber estar en aquestes polaritats, en el contrari, ens permet conèixer la nostra llum i la nostra ombra, el que coneixem i el que desconeixem de nosaltres mateixos.

Ens han ensenyat anar en línia recta, però a la vida hi ha moments que tot són corves, pujades i baixades, i ens trobem en un aprenentatge constant. Necessitem doncs, poder aturar-nos, sentir, veure i donar espai a aquests nous sentiments que afloren.

En el procés de la teràpia gestalt, entenem i podem  donar-nos un temps per viure aquestes situacions, descobrir-nos a nosaltres mateixos, i veure la potencialitat que tenim. Responsabilitzar-nos dels nostres sentiments, donar’ls-hi espai en el nostre ser, i deixar-los existir. Normalment el que fem, és voler-los fora, no deixar que existeixin dins nostre i aleshores apareix allò que anomenem ansietat. Sentir, donar espai, és fer-se amic i còmplice d’aquest sentiment negatiu que aflora dins nostre, i en la mesura que em faig amic li dono sentit i el deixo expressar, aleshores puc sentir l’armonia dins meu.

Si et trobes en un d’aquests moments pot ser un bon inici i un canvi fer aquesta mirada interior, ja sigui a través de teràpia o altres modalitats que t’ajudin a obrir-te i poder donar un pas endavant.